مطلبی خواندنی!

 

11 سپتامبر و زمان حمله‌ی معروف به برج‌های دوقلوی تجارت جهانی در نیویورک نزدیک می‌شویم.(به نظر می‌رسد!!!) این اولین سالی است که مردم آمریکا سالگرد 11 سپتامبر را با اطمینان از مرگ اسامه بن لادن (رئیس سازمان القاعده که مسئولیت حملات را بر عهده گرفت) می‌گذرانند. آنچه در ادامه می‌خوانید نگاهی است هر چند گذرا و کوتاه بر فعالیت‌های چند ساله‌ی این تروریست.

اسامه بن لادن که در سال 1957 در ریاض عربستان در خانواده‌ای ثروتمند به دنیا آمد

1979اولین سفر جهادی اسامه بن لادن به افغانستان برای حمایت از....

1984تأسیس مرکز خدمات نظامی تحت عنوان قرارگاه فاروق در...

1988تأسیس سازمان القاعده یا...

اسامه بن لادن که در سال 1957 در ریاض عربستان در خانواده‌ای ثروتمند به دنیا آمد در جوانی برای توسعه کار و تجارت خانوادگیش و تحصیل در رشته عمران وارد دانشگاه جده شد اما بعد از مدتی تحت تأثیر اساتید اسلام گرای خود محمد قطب و عبد الله اعظم قرار گرفت و وارد فاز مبارزاتی شد. این دوران که همزمان با حمله شوروی سابق به افغانستان بود، فرصتی برای بن لادن فراهم کرد که به اندیشه‌های مبارزاتی خود جامه عمل بپوشاند و از این رو در ابتدا با کمک‌های مالی خود به حمایت از مبارزان افغان پرداخت و بعد‌ها به افغانستان سفر کرد و خود نیز در جنگ شرکت داشت و گروه القاعده را تشکیل داد و به اقدامات تروریستی بسیاری در نقاط مختلف جهان دست زد.

 

1979

اولین سفر جهادی اسامه بن لادن به افغانستان برای حمایت از مجاهدین افغان که در حال مبارزه با نیروهای اشغالگر شوروی سابق بودند تا آنها را از کشورشان بیرون کنند.

 

1984

تأسیس مرکز خدمات نظامی تحت عنوان قرارگاه فاروق در افغانستان برای گرد‌آوری و آموزش به مبارزان مختلف افغان، عرب و دیگر گروه‌های داوطلب مسلمان برای مقابله با نیرو‌های ارتش سرخ.

 

1988

تأسیس سازمان القاعده یا جبهه بین المللی جهاد عله یهودیان و مسیحیان که نام آن از یکی از متون این تشکیلات که اساس و بنیاد را مبارزه و جهاد می‌داند گرفته شده است.

 

1989

تقدیر عربستان سعودی از تلاش‌های اسامه بن لادن به عنوان قهرمان در جنگ افغانستان علیه نیروهای شوروی سابق در زمان اشغال افغانستان که در نهایت با خروج این نیروها پایان یافت.

 

1990

انتقاد از عربستان به خاطر حمایت این کشور از حمله نیروهای آمریکایی به عراق در جریان اشغال کویت توسط صدام حسین و تأسیس مرکزی نظامی در سودان برای مبارزه با نفوذ آمریکا در کشور‌های اسلامی.

 

1993

بمگذاری در مرکز تجارت جهانی در نیویورک توسط گروهی از حامیان بن لادن که منجر به مرگ شش نفر و زخمی و مصدوم شدن صدها نفر دیگر شد.

 

1996

تبعدی بن لادن از سودان و برگشت او به افغانستان و ایجاد یک پایگاه نظامی برای آموزش نیروهای شبه نظامی برای مبارزه با حضور آمریکا در کشور‌های منطقه به دنبال اعلام جنگ او به آمریکا.

 

1998

بمبگذاری در سفارتخانه‌های آمریکا در دارالسلام تانزانیا و نایروبی کنیا که منجر به کشته شدن 224 نفر و زخمی شدن حدود 5 هزار نفر شد و آن را به یکی از مهم‌ترین اقدامات تروریستی گروه القاعده تبدیل کرد.

 

2000

حمله به ناو جنگی یو اس اس کول (usscole) آمریکا که منجر به کشته شدن 17 نفر شد. ناو آمریکایی در زمانی که در سواحل یمن مستقر بود توسط القاعده مورد حمله قرار گرفت.

 

 

2001

ترور احمد شاه مسعود، رهبر کل جبهه متحد افغانستان در نهم سپتامبر در ولایت تخار افغانستان در عملیات انتحاری توسط دو تن از افراد القاعده که خود را خبرنگار معرفی کرده بودند.

 

2001

حملات معروف 11 سپتامبر که در آن نیروهای القاعده چهار هواپیمای مسافری و تجاری را دزدیده و دو فروند آنها را به برج‌های دو قلوی نیویورک و یک فروند را به مرکز پنتاگون در ارلینگتن کوبیدند. در این حملات حدود 2993 نفر کشته شدند.

 

2004

بمب گذاری در ایتگاه قطار مادرید که منجر به مرگ 191 نفر و زخمی شدن 1800 نفر شد. این حمله یکی از مهم‌ترین حملات القاعده بعد از حوادث 11 سپتامبر 2003 است.

 

این بود نگاهی گذرا به فعالیت‌های تروریستی اسامه بن لادن در طول حیات خود. اما با گروهی از تحلیل‌گران سیاسی معتقدند با نگاهی گذرا به فعالیت‌های این تروریست نکات قابل تأملی بدست می‌آید.

اینکه چگونه است که با اینکه بن لادن فعالیت‌های خود را از ده‌ها سال پیش آغاز کرده بود و ده‌ها کشته از نیرو‌های آمریکائی گرفته بود، آمریکا در سال 2001 قصد می‌کند تا این سازمان تروریستی را نابود کند. شاید این سؤال در ابتدا اشکال خوبی نباشد ولی وقتی تاریخ ترور احمد شاه مسعود و حملات 11 سپتامبر و بعد حمله‌ی آمریکا به افغانستان را در کنار یکدیگر قرار می‌دهیم بنابر قاعده‌ی نظم در می‌یابیم که این نمی‌تواند یک اتفاق باشد و حتما فاعل آن با فکر و برنامه این کار را انجام داده است.

در 9 سپتامبر احمد شاه مسعود ترور می‌شود، دو روز بعد به برج‌های دو قلو حمله می‌شود و بلافاصله آمریکا تصمیم می‌گیرد که با تروریست مبارزه کند و به راحتی افغانستان را اشغال می‌کند.

 

اما این معادله زمانی کامل می‌شود که آمریکا اخیراً در اجلاسی که برای کمک به افغانستان در پاریس برگزار شده بود این پیشنهاد را مطرح می‌کند که از بین بردن القاعده امکان ندارد از این رو باید با این گروه از درِ مذاکره داخل شد و به آن کمک مالی کرد. انگار نه انگار که چند هزار افغان بی‌گناه، بدون علت در طول حمله‌ی آمریکا به این کشور کشته شده‌اند. انگار نه انگار که آمریکا به بهانه‌ی انتقامجویی و با حمایت گسترده‌ی تبلیغاتی رسانه‌های غربی به این کشور حمله کرد و تمام زیر‌ساخت این کشور را از بین برد. اما اکنون صحبت از مذاکره و رفاقت و دوستی است.

                                                                                                           نظر فراموش نشود....


[ سه شنبه 90/6/22 ] [ 12:49 صبح ] [ ]

مراسم این هفته

چهارشنبه 2 دی‌ماه
خیابان معلم / کوی 10 / فرعی چهارم
شروع مراسم ساعت ۱۹:۳۰

آمار وبلاگ
بازدید امروز: 48
بازدید دیروز: 50
کل بازدیدها: 576608